Nem kell, hogy fejfájást okozzon a lakásbiztosítás felmondása

Nem kell, hogy fejfájást okozzon a lakásbiztosítás felmondása

A lakásbiztosítások piacán egyre inkább tapasztalni, hogy a korábbi, talán elavult konstrukcióként értelmezhető megoldások helyét átveszik a korszerűbb, kedvező árral bíró ajánlatok. A biztosító váltás évente egyszer lehetséges, a biztosítási évforduló közeledtével. Ennek feltétele az, hogy meglévő érvényes szerződéssel rendelkezzen az ügyfél, és legalább 60 nappal az évforduló előtt jelezze a biztosító részére a váltási szándékot.

Nem csak akkor fordulhat elő a váltás, ha egy másik biztosító társaság mellett tennénk le a voksot. Könnyen lehet, hogy adott biztosító ajánlatai között találtunk olyat, mely jobban megfelel igényeinknek és anyagi lehetőségeinknek. Érdemes tudni, hogy ilyenkor esetleg pótdíjat kell fizetni. Természetesen minden helyzet egyedi, ahogyan más és más elvárásokkal rendelkezünk a lakásbiztosítások felé. Ha éppen biztosítót tervez váltani, akkor mindenképp érdemes előtte szétnéznie az olyan weboldalakon, mint a biztoshely.hu.

A lakásbiztosítás megkötését megelőzően célszerű átgondolni, hogy milyen területekre szeretnénk, ha kiterjedne az. A káresemények között vezető helyet foglal el a villámcsapás, az árvíz, a felhőszakadás, a robbanás vagy például az idegen jármű ütközése. Természetesen ezeken felül is érdemes gondolkodni, ugyanis a közbiztonság mindenképpen ezt indokolja.

A rablás, a vandalizmus és a betöréses lopás nem ismeretlen fogalmak sajnos. Amellett, hogy anyagi biztonságunkat veszélyeztetik, azt az érzést is kockáztatják, amit az otthon nyugalma jelent. Fontos, hogy szükséghelyzetben a megfelelő anyagi háttér rendelkezésünkre álljon. Hasonló a helyzet a vezetékes vízkár és a csőtörés kapcsán is, mely tulajdonképpen bármelyik ingatlanban előfordulhat. Ha előre gondolkodik, akkor kivédheti az ilyenkor felmerülő jelentős költséggel járó munkálatok kiadásait.

Az extra szolgáltatásokban is remek lehetőségek rejlenek. Gondoljunk csak a bankkártya eltulajdonításából adódó problémákra, vagy családi baleset-és életbiztosításra. A csomagajánlatok között mindenki megtalálhatja azokat, melyek megfelelőek lehetnek az elképzeléseknek és persze az anyagi lehetőségeknek. A biztonság lételemünk, ezért megéri mindent megtenni annak érdekében akár az online lakásbiztosítás kötésének segítségével is. Tájékozódjon online kalkulátor vagy szakember segítségével, és intézze el a biztosításkötést otthona kényelméből!

forrás: http://www.lakaskultura.hu