Valóban jobb, mint a tégla? A kerámiakompozit házak előnyei

A könnyűszerkezetes építési mód minden előnyét élvezhetjük a kerámiakompozit házzal, miközben kiküszöböljük a hiányosságokat.

A kerámiakompozit házak WLS-falazata hasonlít a téglához, de sokkal előnyösebb tulajdonságokkal bír. Egész falakat tudnak öntéssel előállítani, tehát amíg egy hagyományos téglaháznál 3000 db téglát kell egymáshoz ragasztani, addig ugyanezt az épületet 25 db előregyártott elemből építik fel.

A WLS-falaknak köszönhetően jelentősen javul az otthon minősége, az építési folyamat sokkal gyorsabb, olcsóbb és egyszerűbb. Egészséges, a falazat természetes anyagokból készül, de természetes és környezetbarát a főfalak szigetelése is. A szerkezet erős, szilárd: a többi könnyűszerkezetes épülethez képest van tömege, ezért kiváló a hőmegtartó képessége, ugyanakkor a súlya sokkal kisebb a téglaházakénál. Rendkívül jó a hőszigetelése, méretpontos, egyszerűen alakítható falakból állítják össze.

Hosszú az élettartama, magyarországi viszonylatban 100 év feletti. A bankok a hagyományos technológiák közé sorolják, így gond nélkül finanszírozható, használtan is egyszerű megvásárolni.

Az élősködők nem tudnak beköltözni, a fal nem repedezik meg, tűzálló, kimagasló a páradiffúziós értéke, és több emelet is építhető (Dániában 10 emelet engedélyezett).

Remek a hangcsillapítása, könnyen és nagyon stabilan rögzíthető rajta polc, szekrény stb., akár szöggel is. Földrengésbiztos, árnyékolja az elektroszmogot, utólag is könnyen alakítható, ráadásul újrahasznosítható anyagokból készül.

Az értékállóság és a jó ár-érték arány mellett nagy előnye, hogy bármikor könnyen értékesíthető, egészséges életkörülményeket biztosít, és persze nem utolsó szempont, hogy gyorsan kivitelezhető.

forrás: http://www.lakaskultura.hu